top of page

Sculptra

Vad är Sculptra?

Sculptra är en banbrytande behandling som hjälper till att återskapa ansiktets volym och förbättra hudens kvalitet på ett naturligt sätt. Genom att stimulera kroppens egen produktion av kollagen bidrar Sculptra till att jämna ut ojämnheter och insjunkna områden i ansiktet. Det unika med Sculptra är att det är en biokompatibel och nedbrytbar substans, vilket betyder att det gradvis bryts ner och absorberas av kroppen utan att lämna några permanenta spår.

Behandlingen med Sculptra är ett av de mest avancerade och effektiva sätten att återställa ungdomlig volym och förnya ansiktet utan att behöva genomgå kirurgiska ingrepp. För att uppnå optimala resultat kan det vara fördelaktigt att kombinera Sculptra med filler-behandlingar på specifika områden. Genom att konsultera en erfaren professionell kan du skapa en skräddarsydd behandlingsplan som passar dina individuella behov och önskemål.

Pris

Sculptra Ansikte - fr. 6.500 SEK

Sculptra Hip Dips/Rumpa - 16.000 SEK

Enligt lag krävs det att alla injektionsbehandlingar föregås av en konsultation minst 48 timmar innan själva behandlingen. Detta gäller både för nya injektionskunder och om det har gått mer än 6 månader sedan din senaste behandling.

Är Sculptra en behandling för mig?

Med åldern minskar kollagenet och fettet i huden, vilket kan leda till förlorad volym och synliga tecken som håligheter, linjer och fåror i ansiktet. Sculptra är en behandling som syftar till att motverka dessa förändringar genom att stimulera kroppens underliggande hudlager att återuppbygga kollagen, vilket ger imponerande och naturliga resultat. Sculptra är därför även en populär behandling för de som önskar mer volym till s.k. "Hip dips" eller rumpa.

En Sculptra-behandling stramar upp huden och förbättrar även effekten av andra fillerbehandlingar och kirurgiska ingrepp. Sculptra kan även användas för att skapa volymökningar vid fettförlust i ansiktet, särskilt i fall av lipoatrofi. Resultaten av Sculptra är gradvisa och långvariga, och det rekommenderas att genomgå en serie behandlingar för att uppnå det bästa möjliga resultatet.

Hur utförs en Sculptra behandling?

På Göta Hudklinik erbjuder vi först en noggrann konsultation med en erfaren och kvalificerad och specialiserad injektionssjuksköterska. Under konsultationen besvaras alla dina frågor och din behandlare bedömer om Sculptra är den lämpliga behandlingen för dig. Därefter planeras en tid för den första behandlingen.

Behandlaren bestämmer den optimala mängden Sculptra som ska användas och exakt var injektionerna ska placeras. Sculptra injiceras sedan noggrant under huden, i de djupare skikten som kallas dermis och subkutanalagret (underhudsfettet).

Genom varsamma injektioner med Sculptra på olika områden fylls ansiktet och/eller kropp, försiktigt ut och får en jämnare yta. Resultatet är ett återskapande eller utfyllnad till kropp och ansikte, utan att det framgår att någon behandling har blivit genomförd. Därefter uppnås en gradvis förbättring över flera månader, helt utan behov av kirurgi – och effekten varar länge.

Normalt genomförs tre behandlingar med ungefär sex veckors mellanrum för optimala resultat.

Hur länge håller resultatet av Sculptra?

Effekten av Sculptra är en gradvis förbättring under kommande månader fortsätter sedan att utvecklas gradvis över tid, man ser inget resultat direkt efter behandling. Resultatet uppnås genom stimulering av kollagenproduktionen i huden. För att den fulla effekten ska synas kan det ta mellan sex och nio månader. Resultatet kan sedan vara synligt i cirka två år. För att bibehålla resultatet kan det vara lämpligt att genomgå en behandling per år.

En trevlig bonus med Sculptra är att det förbättrar hudens övergripande kvalitet. Detta kan ge en bättre grund för eventuella framtida fillerbehandlingar, vilket leder till ännu vackrare och mer hållbara resultat. Här på Göta Hudklinik kan du få tillgång till denna innovativa behandling tillsammans med en injektionsspecialist för att få en förbättrad hudkvalitet.

Hur går en Sculptra behandling till?

Följ med på en Sculptra behandling här på Göta Hudklinik i Göteborg för att minska ålderstecken och öka kollagen.

Är du intresserad av Sculptra i Göteborg?

Hos oss på Göta Hudklinik prioriterar vi alltid en grundlig konsultation innan en Sculptra behandling för att säkerställa att vi uppfyller dina individuella behov och önskemål.

 

Du kan enkelt boka en kostnadsfri konsultationstid eller kontakta oss för att få hjälp med din bokning.

SE MER FRÅN OSS & VÅRA BEHANDLINGAR

Följ oss på våra kanaler

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page