top of page

IPL

Vad är IPL?

IPL står för Intense Pulsed Light och är en icke-invasiv behandling som använder pulserande ljus för att behandla olika hudtillstånd och förbättra hudens utseende. Tekniken bygger på att ljusenergin absorberas av pigmentet i huden och omvandlas till värmeenergi. Detta stimulerar produktionen av kollagen och elastin, vilket bland annat förbättrar hudens struktur, minskar rodnad och pigmentfläckar. IPL ger en jämn hudton och är en väldigt populär behandling.

 

IPL kan också effektivt behandla rosacea, solskadad hud och oönskad hårväxt. Behandlingen är skonsam och ger vanligtvis minimalt obehag och ingen återhämtningstid. Resultaten blir gradvis synliga över flera veckor och kräver vanligtvis en serie behandlingar för optimala resultat.

Pris

IPL Ansikte - 2.500 SEK

IPL Hals - 2.000 SEK 

IPL Dekolletage - 2.000 SEK
IPL Ansikte & Hals - 3.000 SEK

IPL Ansikte, Hals & Dekolletage - 3.500 SEK

IPL Kinder - 1.800 SEK

Vad används IPL till?

IPL (Intense Pulsed Light) är en mångsidig behandlingsmetod som kan användas för att behandla en rad olika hudproblem. IPL kan effektivt behandla solskador, pigmentfläckar, åldersfläckar och kärlbristningar i ansiktet och på andra delar av kroppen. IPL kan också minska rodnad och förbättra hudens övergripande textur, vilket gör det användbart vid behandling av rosacea och diffus rodnad.

 

Dessutom kan IPL användas för att reducera oönskad hårväxt på kropp & ansikte. Med hjälp av olika våglängder och filter kommer IPL anpassas för att passa individuella behov och mål, vilket gör det till en allsidig behandling för att uppnå en friskare, mer enhetlig och jämnare hudton.

Vem kan behandlas med IPL?

IPL-behandling kan vara lämpligt för många personer med olika hudtillstånd och behov. Generellt sett är de som lider av solskador, pigmentfläckar, åldersfläckar, kärlbristningar, rodnad, akne eller oönskad hårväxt potentiella kandidater för IPL-behandling.

 

Det är viktigt att notera att IPL inte rekommenderas för personer med mörkare hudtoner, då det ökar risken för oönskade pigmentförändringar. Gravida kvinnor och personer som har aktiv solbränna, herpesutbrott eller hudinfektioner bör också undvika IPL-behandling. En konsultation med våra erfarna hudvårdsspecialister rekommenderas alltid för att bedöma om en IPL-behandling är lämplig för just dig.

Vad är det som skiljer Nordlys från andra IPL-maskiner?

Nordlys är en avancerad IPL-maskin som skiljer sig från andra IPL-system på flera sätt. För det första använder Nordlys Optimal Pulse Technology (OPT), en unik teknik som gör det möjligt att anpassa behandlingen efter patientens specifika behov och hudtyp. OPT-tekniken levererar en exakt pulserande ljusenergi som kan justeras för att uppnå optimala resultat för varje individuell behandling. Dessutom erbjuder Nordlys ett brett utbud av behandlingsfilter och handstycken som gör det möjligt att behandla olika hudtillstånd och problemområden på kroppen. Maskinen är också utrustad med avancerade kylsystem och hudkylningsteknik för att maximera patientens komfort och säkerhet under behandlingen. Med sin mångsidighet, precision och patientanpassade inställningar gör Nordlys IPL-behandlingar mer effektiva och skonsamma än många andra system på marknaden. Välkomna in till oss på Göta Hudklinik för att uppleva skillnaden!

Hur många IPL-behandlingar krävs?

Antalet IPL-behandlingar som krävs för att uppnå önskade resultat kan variera beroende på individuella faktorer, hudtillstånd och behandlingsområde. Generellt sett rekommenderas vanligtvis en serie av IPL-behandlingar för att uppnå optimala resultat. För hudföryngring och behandling av pigmentfläckar kan det krävas 3 till 6 behandlingar med ungefär 2 till 4 veckors mellanrum. För kärlbristningar och rodnad kan det behövas 3 till 5 behandlingar med en liknande tidslinje. När det gäller hårborttagning kan antalet behandlingar variera beroende på hårets färg, tjocklek och behandlingsområde. Vanligtvis rekommenderas 6 till 8 behandlingar med cirka 4 till 8 veckors mellanrum.

 

Det är viktigt att diskutera dina specifika mål och förväntningar med våra erfarna hudspecialister som kan utvärdera din hud och skräddarsy en behandlingsplan som passar dig bäst.

Är du intresserad av IPL i Göteborg?

Hos oss på Göta Hudklinik prioriterar vi alltid en grundlig konsultation innan en IPL behandling för att säkerställa att vi uppfyller dina individuella behov och önskemål.

 

Du kan enkelt boka en kostnadsfri konsultationstid eller kontakta oss för att få hjälp med din bokning.

SE MER FRÅN OSS & VÅRA BEHANDLINGAR

Följ oss på våra kanaler

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page