top of page

Fillers

Vad är fillers?

Fillers är i medicinsk term kallad hyaluronsyra detta är ett kroppseget material som återfinns naturligt i huden och verkar fuktgivande.

 

Hyaluronsyran som vi använder är framtagen att efterlikna kroppens egna hyaluronsyra för en naturlig effekt med så liten risk för retning som möjligt. Det är därav ytterst ovanligt att vara allergisk mot hyaluronsyra-fillers. Fillers injiceras på olika djup i huden för att fylla ut rynkor, skapa volym, forma eller återskapa förlorad volym.

 

Fillers Göteborg | Vi på Göta Hudklinik erbjuder fillers-behandlingar i Göteborg och arbetar alltid med de mest beprövade produkterna på marknaden och är noga med att endast använda CE-märkta produkter av icke-animalisk karaktär.

Vad används fillers till?

Då hyaluronsyra produktionen minskas med åldern kan huden lätt tappa elasticitet och fyllighet. Detta går att motverka med en hyaluronsyra behandling.

 

Ett annat vanligt ålderstecken är volymförlust, en del av den naturliga åldringsprocessen med nedbrytning av fettdepåerna i bland annat ansiktet. Fettdepåerna håller upp huden och får oss att se släta ut, när dessa bryts ner börjar därför huden hänga och det är vanligt att se de första rynkorna träda fram. Det som då kan hjälpa är bland annat att ersätta den förlorade volymen med hyaluronsyra så att huden återigen hålls upp trots avsaknad av fettdepåer.

 

Man kan även använda fillers för att framhäva drag i ansiktet så som en tillbaka dragen haka eller en otydlig skingring av käken. De vanligaste områdena att behandla med fillers är läppar, kindben, haka och käklinjer.

Fillers i Göteborg

När du först stiger in till oss på Göta Hudklinik anmäler du dig i receptionen. Du ska ha fått en hälsodeklaration skickad till dig på mejlen inför ditt besök att fylla i, om du ännu inte har gjort detta kan du göra det medan du väntar. Din behandlare kommer ut och hämtar dig när det är din tur.

 

Väl i behandlingsrummet får ni först genomgå en konsultation där du och din behandlare gemensamt får gå igenom vilken typ av behandling som passar dig, dina önskemål och vilket resultat du kan förvänta dig efter behandling. 

 

Behandlingen utförs genom att man injicerar fillern med ett eller flera nålstick i huden. Behandlingen tar olika lång tid beroende på vilket/vilka områden du valt att behandlar, men sällan längre än 1 timme.

Inför och efter fillersbehandling

Fillersbehandlingar kräver ingen förberedelse men vi rekommenderar att undvika alkohol, NSAID läkemedel (värktabletter) och nikotin veckan innan din behandling. Direkt efter behandling med fillers kan det behandlade området vara svullet och rådnat i ett par dagar efter behandling, men du kan absolut gå tillbaka till din vardag omedelbart. Man bör undvika nikotin och alkohol tills all svullnad har gått ned för att minimera risker för svullnad samt blåmärken.

Det går bra att sminka området först efter 24 timmar. Skulle du få några andra frågor eller funderingar efter din fillersbehandling är du alltid välkommen att kontakta oss på Göta Hudklinik!

Fillers varaktighet

En behandling med fillers håller i regel 3-12 månader, med längre varaktighet vid upprepade behandlingar. Alla kroppar bryter ner fillern olika snabbt så varaktigheten varierar från patient till patient. Läppar behöver en stabil plan, en s.k. uppbyggningsprocess, som kräver ca. 2-4 behandlingar för ett hållbart resultat. 

Fillers preparat

All fillers som används hos oss är veganskt. Vi handplockar och utvärderar olika preparat för att försäkra oss och våra klienter om att vi erbjuder marknadens bästa fillers preparat. På Göta Hudklinik använder vi oss huvudsakligen av Restylane, Belotero & Juvederm. Kontakta kliniken för att be om mer information.

Krav på konsultation

Enligt de senaste riktlinjerna och lagkraven behöver vi informera dig om att alla injektionsbehandlingar på vår klinik nu kräver en obligatorisk konsultation minst 48 timmar innan själva behandlingen. Detta gäller både för nya injektionskunder och om det har gått mer än 6 månader sedan din senaste behandling.

modell1.jpg

10 tips inför din fillers behandling

Vi ger dig tips & råd på vad du bör tänka på inför en fillers behandling.

Vanliga fillers områden

Tear trough

Käklinje

Läppar

SE MER FRÅN OSS & VÅRA BEHANDLINGAR

Följ oss på våra kanaler

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page