top of page

Botox i Göteborg

Vad är botox?

Botox injektioner är det vanligaste benämningen för injektioner av botulinumtoxin (som t.ex. Botox eller Vistabel) som injiceras in i muskler eller djupt under huden.

 

Effekten av toxinet gör att dina överspända muskler slappnar av och i sin tur påverka dina drag. Botox behandling är inte farligt eller skadligt om det utförs korrekt. 

Varför Botox?

Botox-behandlingar används främst för reducering av fina rynkor i ansiktet och motverka argarynkor, kråksparkar, m.m.

Med åren blir muskler i ansiktet anspända av att t.ex. kisa mot solen eller rynkat pannan i oro. Med en botoxinjektion kan du ta bort många år av din hy och ge dina muskler en välförtjänt vila.

Preventiva behandlingar kan göras för att motverka bildandet av dessa ålderstecken. De senaste åren har även ögonbrynslyft, läpplyft och att lyfta mungiporna blivit populära behandlingar med botox.

Botox steg för steg.

När du först kommer in till oss på Göta Hudklinik anmäler du dig i receptionen. Hälsodeklarationen och samtyckesblankett har du fått på din mail i förväg att fylla i.

I behandlingsrummet kommer din behandlare först rita ut var de kommer göra injektionerna. Med en tunn nål injiceras små mängder Botox i de områden som ska behandlas. Det är en snabb och enkel behandling och brukar vara ganska smärtfri.

Inför och efter botox behandling.

Inför en behandling med Botox krävs ingen förberedelse, dock rekommenderar vi att undvika alkohol och nikotin dagen innan behandling för bästa läkning och resultat!

I de flesta fall får du inga visuella märken efter din behandling, och kan absolut gå tillbaka till din vardag direkt efter. Vi erbjuder ett återbesök med din behandlare 2 veckor efter behandling för att se över resultatet och besvara eventuella frågor.

Botox varaktighet.

Det tar ca. 3-7 dagar för botox att träda i kraft och du har full effekt av din behandling efter ca 14 dagar.

 

Botoxen är som starkast 2-6 veckor in i behandlingsperioden.  Därefter avtar effekten successivt, tills det är dags för en ny behandling efter ca. 3-4 månader! Skulle du uppleva att du inte uppnått full effekt efter 14 dagar kan du kontakta oss på Göta Hudklinik för ett kostnadsfritt återbesök för touch-up.

Botox Göteborg | Besök Göta Hudklinik i hjärtat av Göteborg för unika behandlingar inom Botox, Fillers, Body Sculpting och Microtoxin.

Vad kostar en botox behandling? - Pris från 2.500 SEK

Behandlingstid

En botox behandling har utrymme för 20-30 minuter, varav ingreppet tar ca. 15 minuter.

Skräddarsydda behandlingar

Våra behandlare utför botox behandlingar helt enligt våra högt ställda krav på kunskap, erfarenhet, mottagande och resultat.

Konsultation

Inför varje botox behandling ingår det en konsultation där du & din behandlare gemensamt gör upp en planering för dig, utifrån dina önskemål & förutsättningar. 

Krav på konsultation - botox

Enligt de senaste riktlinjerna och lagkraven behöver vi informera dig om att alla injektionsbehandlingar, inklusive botox, på vår klinik nu kräver en obligatorisk konsultation minst 48 timmar innan själva behandlingen. Detta gäller både för nya injektionskunder och om det har gått mer än 6 månader sedan din senaste behandling.

Vanliga botox områden

Gummy smile

Kråksparkar

LÄS MER >

Glabella

Lipflip

INFO KOMMER

Ögonbryn

Haka

INFO KOMMER

SE MER AV OSS & VÅRA BEHANDLINGAR

Följ oss på våra kanaler

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page